Welcome to our new Servas Israel website

הנחיות למטייל הישראלי עם "סרווס"

הנחיות למטייל הישראלי עם "סרווס"

הערה: בכל מקום בו איזכור זכר, הכוונה לשני המינים גם יחד.

כללי:

  1. המארח הוא מתנדב ולא חלה עליו כל חובת אירוח. קבל בהבנה סירוב לבקשתך להתארח, גם כשלא מלווה בהסברים. כמו כן, קבל בהבנה גם אי מענה, למרות שזה מקובל ונדרש לפי כללי סרווס. לעיתים מארחים נמנעים לענות בגלל קשיי שפה, או בעיות עם תקשורת ומחשבים, למשל.
  2. אם בקשתך לאירוח התקבלה, קבל את האירוח בתודה ובהערכה, והתנהג בהתאם. התאם את עצמך למנהגי הבית, נוחיות המארח והצעותיו.
  3. יש לברר ולכבד את בקשות המארח בקשר להתקשרות טלפונית / מייל, מגבלות האירוח וזמן פנייה לפני מועד ההגעה. יש לזכור שהמנהגים שונים ממדינה למדינה, אך, בכל מקרה, יש להקפיד על דיוק ותיאום מראש, ועם כל שינוי, כדי למנוע אי נעימויות ותלונות.
  4. אל תשכח לשלוח בקשת אירוח במייל בצירוף LOI בתוקף, אחרי שעדכנת את פרטי
    ה פרופיל וה Letter of Introduction  שלך ב  servas.org , אחרי שבדקת שתאריך האירוח הוא לפני ה Expiry date: של ה-LOI . (החל מ 1/11/2024 אין צורך לשלם עבור LOI/estamp)
  5. יש להתקשר טלפונית רק בין 9:00 ל- 19:00 אלא אם כן תיאמתם אחרת עם המארח.
  6. פרטי המארחים ב servas.org וברשימותPDF  שהורדת משם, הם סודיים ואין להעביר לחבר אחר גם אם הוא חבר סרווס או מטייל במסגרת סרווס בארץ או במדינה אחרת. מומלץ בכל נסיעה לאתר מארחים/חברים מחדש  כי פרטי חברים ב servas.org  מתעדכנים כל הזמן.
  7. בקש הנחיות לשימוש ב servas.org במייל ל israel@servas.org אם צריך .

דרך ההתקשרות והתיאומים עם המארח:

  1. את הפניה האישית בדוא"ל (מייל) למארח יש לשלוח מספיק זמן מראש  (לפי מה שרשום בפרטי האירוח של המארח). הפנייה תכלול את ה LOI שתוקפו מכסה את תקופת האירוח, מועדי אירוח / מפגשים רצוים, מגבלות, רגישויות, דיאטה/כשרות/צמחונות…, אם לא מופיע פירוט מספק ב LOI עצמו. ראה טיפים לאיתור ופנייה למארחים בסוף מסמך זה.
  2. יש לתאם מראש שעת הגעה ועזיבה וכל שינוי בלוח הזמנים שלך, כולל ביטול הביקור, במועד מוקדם ככל האפשר ולוודא שההודעה התקבלה. אם הוזמת לארוחת ערב ע"י המארח, יש לברר מראש באילו שעות הארוחה מתקיימת  כי יש הבדלים בין מדינה למדינה.
  3. מטייל שיודע שיגיע אחרי טיול מפרך ויהיה עייף, או אחרי טיסה ארוכה, או כשאינו מרגיש טוב או בשעות לא מקובלות בלילה / לפנות בוקר או שצריך לעזוב בשעות כאלה – אל יפנה למארחי סרווס כלל.
  4. חייבים לפנות למארח יום אחד או יומיים לפני מועד ההגעה המוסכם כדי לאשר הגעה ולוודא את שעת ההגעה והעזיבה ושלא חלו שינויים בתוכנית המארח. באותה פנייה מומלץ לשאול מתי עליך להגיע כדי להשתתף, אולי, בארוחה משותפת, וגם לשאול מה להביא לארוחה או משהו מיוחד מישראל. יש להקפיד לתכנן כך שיהיה מספיק זמן להגיע לבית המארח בשעה שנקבעה מראש מבלי לאחר, כדי למנוע אווירה לא נעימה.
  5. יש לקחת בחשבון שלא בכל מדינה מקובל שהמארח מגיש ארוחת בוקר וערב. תהיה מוכן לכך.

מומלץ להצטייד תמיד במשהו קטן לאכול, למקרה שלא תוזמן לארוחת ערב, או במקרה שתהיה רעב.

6. אין המארחים מצפים למתנות. מאידך אין אנו כמטיילים, מרגישים בנוח לבוא בידיים ריקות. על כן, מומלץ להביא תשורה – דבר המאפיין את ארצנו. אם זו נסיעה ראשונה שלך עם סרווס, כדאי להתייעץ עם חברים שהתארחו בעבר ויש להם נסיון – או לפנות ל israel@servas.org .

האירוח:

  1. האירוח הוא לשני לילות בדרך כלל. לבוא בערב ולהסתלק בבוקר – אין זה סרווס. ברוב המקרים, הערב השני הוא המשמעותי.
  2. לגבי אירוח של יום אחד בלבד – המטייל יבקש זאת מראש אך ורק אם המארח ציין אפשרות זו בפרופיל שלו.
  3. אפשר לבקש להאריך את השהות מראש, רק אם זה במסגרת פרויקטים של Longer stay , אם המארח ציין זאת בפרופיל שלו ב servas.org תחת Address and Hosting  או הציע זאת מיוזמתו במהלך האירוח.
  4. אין להופיע בבית המארח יחד עם אדם שאינו חבר סרווס, ו/או חבר סרווס שאין בידו  ה LOI שלו בתוקף ו/או חבר סרווס שעותק ה LOI שלו לא נמסר מראש למארח ולא תואמה הגעתו עמכם.

 התנהגות בבית המארח:

  1. יתכן שתנאי האירוח, התנהגות המארח ומידת ניסיונו יהיו שונים ממה שהמטייל מורגל או מצפה. הרצון הטוב הוא החשוב, בשעה שהמארח חולק עם האורח רק את מה שיש לו. כן עשוי הוא להיות מוטרד ולחוץ כמו כל אדם אחר.
  2. יש להיות מוכן להסתדר גם עם מינימום תנאים. אם יש משהו שמפריע למטייל, עליו לשתף את המארח ולמצוא ביחד פתרון לבעיה. מומלץ להצטייד בכלי רחצה, סדין ומגבת, ואף לעתים שק-שינה (סדין-שק-שינה), אם המארח ציין זאת בפרטי האירוח.
  3. אם המטייל מגיע לבית ומסיבה כלשהי אינו מעונין להישאר שם בשום אופן, עליו למצוא הסבר שאינו מעליב את המארח כדי לעזוב.
  4. כנ"ל לגבי סיבה כלשהי לחוסר רצון לסעוד בבית המארח – על המטייל למצוא הסבר שאינו מעליב את המארח כדי לא לאכול בביתו, למרות שהדבר לא מקובל, עדיף להשתתף בארוחה ולטעום מעט ממה שהמארח מגיש.
  5. מומלץ להביא מהארץ או לרכוש במקום מצרכים שיאפשרו למטייל לבשל ארוחה בערב השני לשהותו. ההצעה להכין מאכלים ישראליים תתקבל ברצון בדרך כלל. בכל מקרה, יש להביא כיבוד מסוים לארוחה ולתרום להכנתה והסידור אחריה. סרווס –זה לא בית הארחה או מלון או מסעדה.
  6. על המטייל ל"השתלב במשפחה", להרגיש בבית ולהציע עזרה, אבל יש לשמור על גבולות. לא לקחת ולא לגעת בדבר, מבלי שזה הוצע לו מראש על ידי המארח או הוסבר לו כיצד להשתמש. (דגש על מחשב, מקרר, כיור, ארונות ומזווה, גידולים בגינה …).
  7. יש להציע עזרה כלשהי בבית או בגינה, אך להיות מוכן לסירובים להצעות עזרה. מארח אחד ישמח לקבל עזרה, מארח אחר – לא. המטייל צריך להיות רגיש וקשוב לדקויות הערכים והמנהגים בבית המארח.
  8. יש לבלות במחיצת המארח ככל שהמארח מוכן להקדיש, תוך שהמטייל מוכיח עניין להכירו, להקשיב, לשוחח ולספר על עצמו.
  9. אפשר להסכים לבילוי משותף במהלך היום / סוף שבוע, אך יש להימנע מלהעמיס על המארח הוצאות כספיות. האורח יישא בעלות כניסה למופעים, מוזיאונים, אתרים וכו' עבור עצמו, אלא הציע המארח אחרת. רצוי להציע להשתתף בהוצאות שהן משותפות כמו דלק, חנייה בתשלום, אך לא להציע כסף למארח.
  10. יש להימנע מלהטריח את המארח בפעילויות שלא הוצעו ע"י המארח עצמו, כגון עזרה במציאת מארחים, מלונות, תכנון המשך הטיול או לגרום לו להוצאות טלפון מבית המארח (רצוי להצטייד ב SIM  מקומי על הטלפון הנייד ו/או להשתמש ב WIFI היכן שזמין), הסעות למקומות אליהם המטייל נוסע לבד, וכד'.מותר להשתמש במחשב המארח רק  לאחר הסכמתו או אם הציע.
  11. יש להביע הכרת תודה לא רק במילים – אלא גם במעשה והבאת תשורה וכיבוד לארוחה, סיוע / הכנת ארוחה .אפשר להזמין את המארח להיפגש או להתארח אצלך כשהוא מגיע לארץ … העיקר להכיר תודה בנדיבות  ולא לתת הרגשה של ניצול.

 עזיבת בית המארח:

  1. העזיבה תעשה בתאום עם המארחים, תוך הבטחת סדר וניקיון מלאים.
  2. מומלץ להשאיר מזכרת, קערת פירות, זר פרחים, או ברכה.
  3. לעיתים, יתבקש המטייל לכתוב רשמים בספר אורחיםו/או להצטלם עם המארח.

סיום הביקור והטיול :

  1. הקפד לשלוח דוא"ל עם מילות תודה למארח, זמן קצר לאחר העזיבה או הגעתך הביתה. יש חשיבות רבה להמשך הקשר בין המטייל למארחו, תרומה רבה ל"רוח סרווס".

 סיכום :

  1. זכור שהמטייל הוא שליח רצון טוב ועליו לנהוג  לפי "רוח סרווס". השאר רושם חיובי אצל המארח, כדי להשאיר דלת פתוחה בפני הבאים אחריך. זכור – אין לקחת כלום כמובן מאליו – המארח אינו חייב לספק דבר מעבר למיטה ושיחות היכרות – כל היתר הם אקסטרה.
  2. נהנית מהאירוח? הירתם להגברת פעילות הארגון בישראל – גייס חברים נוספים והתנדב להיות פעיל בארץ.

כמה טיפים על איתור ופנייה למארחים :

  1. חפש ברשימת המארחים של המדינה/קבוצת סרווס ב servas.org, לפי מיקום, התענינויות או כל קריטריון אחר שניראה לך.
  2. כתוב דוא"ל  לכל מארח בנפרד – מתברר שמארחים נעלבים כשמקבלים דוא"ל משותף לעוד מארחים  – תחת אל, עותק, עותק מוסתר (to cc bcc).
  3. אחרי מספר ימים, אם לא התקבלה תשובה, אפשר לכתוב תזכורת, כדי לוודא שהדוא"ל המקורי התקבל, כדאי להוסיף כמה חשוב למטייל להכיר את המארח ולבקרו.
  4. אם לא התקבלה עדיין תשובה תוך כמה ימים, אפשר להתקשר טלפונית / וואטסאפ.
  5. אפשר לפנות / להתקשר למארח באותו היום, אם לא תואם קודם, רק אם המארח ציין אפס
    ב  Number of days advance notice .
  6. אפשר גם לפנות למתאם האיזורי במדינה לפי הפרטים הרשומים ב servas.org תחת Key People. עם בקשת עזרה ו/או לבקש עזרה במייל ל: israel@servas.org.
  7. מארחים המתגוררים בערים מרכזיות נוטים לקבל פניות רבות ממטיילים. נסה לפנות למארחים שגרים בקרבת מקום, מחוץ למרכז העיר. נסה לפנות למארחים שרשום בפרטי האירוח      Want more travelers.

תהנו מהביקור, סרווס ישראל                                                   (עדכון – אוגוסט 2024)

דילוג לתוכן